Jag har betalat min faktura men den är fortfarande obetald?

Har du gjort en betalning men fakturan står fortfarande inte som betald så är det möjligt att det blivit något fel i OCR-numret. 

För att lösa detta kan du kontakta oss på support@billogram.com med följande information: 

  • Datum
  • Belopp
  • Betalningsreferens/OCR på själva inbetalningen 
  • Korrekt OCR-nummer

Så kan vi lokalisera betalningen och manuellt matcha den med rätt faktura. 

Hittar du inte vad du letar efter?

Dagtid så kan du chatta med oss genom att klicka på chattrutan i högra hörnet. Föredrar du en annan kontaktväg så hittar du våra uppgifter här

1 av 1 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.