Jag har betalat från en utländsk bank

När du gör en betalning via ett IBAN så går inte betalningen via Billogram utan det går direkt till fakturautställaren. 

Skulle det vara så att fakturan inte är betald men du vet att du gjort din betalning så behöver du kontakta fakturautställaren. 

Du hittar fakturautställarens kontaktuppgifter längs ned på din faktura. 

Hittar du inte vad du letar efter?

Dagtid så kan du chatta med oss genom att klicka på chattrutan i högra hörnet. Föredrar du en annan kontaktväg så hittar du våra uppgifter här

0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.