Verifiering av utbetalningskonto

Följ
  Administratör
  Webbgränssnitt, API

För att vi ska kunna göra utbetalningar till er behöver ni ange era bankuppgifter. För att registrera eller ändra bankuppgifter går ni till FöretagsinställningarFöretagsuppgifter och ändrar konto under Utbetalning till

Det Bankgiro-, PlusGiro- eller kontonummer som ni registrerar behöver ägas av samma organisationsnummer som är registrerat i Billogram. Detta verifierar vi på olika sätt, och vi kontaktar er om vi behöver ytterligare information för att kunna göra detta.

Bankgiro

Om ert bankgiro inte är publikt eller om du har en enskild firma så verifierar vi ert Bankgiro genom att kontakta Bankgirocentralen. Ni behöver därför inte göra något själva för att verifiera att ni äger ert Bankgiro. Skulle det vara något som inte stämmer kontaktar vi er via mail!

PlusGiro

I vissa fall (t.ex när det kommer till enskilda firmor) går det inte att verifiera att det angivna PlusGirot ägs av det registrerade organisationsnumret, och ni behöver då manuellt verifiera detta. Det vi behöver kunna se är ett intyg eller avtal, eller annat dokument av samma karaktär, där det framgår att det registrerade PlusGirot ägs av det registrerade organisationsnumret.

Har du inte kvar avtalet? Du kan alltid kontakta din bank för att få ett intyg som styrker att ditt företag äger det angivna kontonumret.

Om du är osäker på om ditt dokument räcker, kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Bankkonto

Eftersom information om bankkonton inte är publik så måste du själv verifiera att det är ditt företag (eller du själv om du driver en enskild firma) som äger det bankkonto du vill ha pengarna utbetalade till. Det vi behöver kunna se är ett intyg eller avtal, eller annat dokument av samma karaktär, där det framgår att det registrerade bankkontot ägs av det registrerade organisationsnumret.

Har du inte kvar avtalet? Du kan alltid kontakta din bank för att få ett intyg som styrker att ditt företag äger det angivna kontonumret.

Om du är osäker på om ditt dokument räcker, kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Dagtid så kan du chatta med oss genom att klicka på chattrutan i högra hörnet. Föredrar du en annan kontaktväg så hittar du våra uppgifter här

2 av 3 tyckte detta var till hjälp