Inkasso

Följ

Inkasso i Billogram
Ni har möjligheten att teckna ett kostnadsfritt inkassoavtal med Arvato/Gothia när ni fakturerar med Billogram. Det tillkommer inga årsavgifter eller grundavgifter. Avtalet har ni alltså direkt med Arvato/Gothia, med Billogram som förmedlare.

Ni väljer själva om ni vill skicka en faktura till inkasso, och har full kontroll på ärendet via Billogram eller Arvatos egna portal.

Kostnader
När man skickar en faktura till inkasso så läggs det på en lagstadgad inkassoavgift om 180 kr, som betalas av er kund. Detta innebär att det inte kostar något att skicka en faktura till inkasso, med undantag om ni som fakturautställare väljer att återkalla ärendet. Då står ni själva för kostnaden på 180 kr och även för eventuell ränta. Mindre avgifter för adressforskning, organisation-/personnummersättning eller eventuell konkursbevakning kan tillkomma. Allt detta finns så klart specificerat i det avtal som ni skriver på.

Hur ansöker jag om inkasso?
Ni ansöker om inkassotjänsten via “Tilläggstjänster” när ni är inloggade i Billogram.  Efter att du har godkänt avtalet tar det två-tre veckor innan inkassotjänsten aktiveras. När avtalet är aktiverat får du ett mail med inloggningsuppgifter till Arvato's portal samt information om kontaktuppgifter till Arvato.

Hur skickar jag ett inkassoärende?
När en faktura har förfallit kan ni skicka fakturan till inkasso genom att “Fler alternativ” på den specifika fakturan och sedan “inkasso”. Ärendet skickas då iväg till Arvato direkt och ni kan följa händelseförloppet direkt på fakturan.

3 av 3 tyckte detta var till hjälp