Avskrivning av ränta och påminnelseavgift

Följ

Har er kund betalat en faktura för sent och sedan inte betalar in påminnelseavgift och/eller dröjsmålsränta, så kan ni välja att avskriva restbeloppet.

Fakturan markeras då som betald och avslutad. Fakturamottagaren får inte något meddelande om avskrivningen, men kan se det i historiken.

Observera att ni bara kan skriva av belopp som är utöver kapitalbeloppet. För att skriva av ett belopp på en faktura klickar ni på "Fler Alternativ" och sedan "Avskrivning".