Betala via internetbank

Följ

Alla fakturor som skickas via Billogram är utrustade med funktionen Betala via internetbank, vilket innebär att du kan schemalägga en betalning till ett visst datum från ett valt konto. Du verifierar detta med Mobilt BankID och kan närsomhelst ändra på schemaläggningen.

Här följer en steg-för-steg guide om hur en betalning schemaläggs:

1. Klicka på "Betala"
      2. Välj betalsätt "Banköverföring", och välj sedan din bank som betalningen ska ske ifrån
      3. Godkänn villkoren genom att klicka på den blå knappen, och skriv in ditt personnummer för att sedan logga in med ditt mobila BankID
      4. Öppna och logga in via Mobilt Bank-ID
      5. Välj vilket tillgängligt bankkonto som dragning ska ske ifrån. Notera att endast konton med stöd för autogirodragningar visas
      6. Välj när betalning ska ske, snarast eller på fakturans förfallodatum
      7. En förhandsgranskning av belopp, datum och konto visas. Bekräfta betalningen genom att klicka "Godkänn betalning"
      8. Betalningen bekräftas. Klart!

Bra att veta är att Billogram använder bankens autogirofunktion för att göra en engångsdragning, så när du godkänner användarvillkoren så skapas det ett medgivandeavtal till Billogram. Medgivandet är dock endast för denna enstaka dragning, och  vill du lägga upp återkommande autogirodragningar för fakturor från utställare så kan du läsa mer om det här.

Vill du ta bort en schemalagd betalning?

Här hittar du guide för hur du gör detta, steg-för-steg: Ta bort schemalagd betalning

6 av 21 tyckte detta var till hjälp