Nyhetsbrev - Oktober 2020

Följ

Nytt sätt att aktivera autogiro

Något som länge varit efterfrågat är ett enklare flöde för att sätta upp ett återkommande autogiro utan att ha en obetald faktura till hands, och nu är det äntligen här och kommer att släppas under veckan!

Istället för att först schemalägga en betalning, och i samband med detta, aktivera autogirot så kan dina kunder nu göra det i ett eget flöde. Det kommer också vara möjligt att ändra bank och kontonummer utan att ha en schemalagd betalning aktiv.

Under Inställningar så kommer det finns en ny ruta för hantering av autogiro, och där kan kunden göra de ändring som önskas.

Precis som tidigare så behöver kunden fortfarande ha tillgång till Mobilt BankID. Bra att tänka på är också att dina kunder aktiverar ett autogiro för just dig som fakturautställare, så om de tar emot fakturor från någon annan som använder Billogram så betyder det inte att de automatiskt har ett autogiro.

För en detaljerad guide om hur det går till att aktivera återkommande autogiro, besök gärna artikeln på vårt hjälpcenter genom att klicka på knappen nedan 👩🏻‍🏫

Till hjälpcentret

Status på tjänsten

Så klart så har vi som ambition att tjänsten ska fungera utan problem, men precis som som alla andra system så behöver vi ibland utföra ett planerat underhållsarbete och ibland så går något helt enkelt tokigt.

För att göra det enklare att snabbt kommunicera status på tjänsten så kommer vi använda vårt hjälpcenter och publicera banners högst upp på sidan. Så skulle du uppleva att något inte riktigt fungerar som det brukar i tjänsten, så kan du alltid börja med att besöka hjälpcentret för att se om det finns mer information.